První potravinová pomoc po porodu
Doporučuji si tyto recepty vyzkoušet,jsou od mé klientky Martiny, s kterou jsem absolvovala 4 těhotenství a porody.
4 hrsti ovesných vloček
1 hrst pohanky
1 - 2 hrsti rozinek
dále můžeme přidat následující ingredience podle chuti: slunečnicová, dýňová, sezamová apod. semínka, kokos, obilné klíčky, skořice
popř., chceme-li směs výživnější, přidat máslo, med ...
Všechny ingredience hodíme do rendlíku, zalijeme dostatečným množstvím vody (asi dva hrnky? - je možno doladit) a krátce povaříme (5 minut bohatě stačí - v zásadě hlavně když to projde varem). Kýženým výsledkem je kašovitý obilný základ s tužšími kousky jednotlivých složek. Lze konzumovat teplé i vychladlé, osobně dávám přednost vychladlé variantě bez másla a medu.
Je to ultrarychlé, ultrazdravé a bezpracné - mám vždy na lince připraveny příslušné pytlíky v pohotovosti ... Vždy, když chcete sáhnout po rohlíku, či chlebu se sýrem, naučte se přemluvit mozek.
Zprzněné ovesné sušenky
Jak název napovídá, původně šlo o recept na ovesné sušenky, který jsem si doma upravila směrem do zdravější a bezpracnější varianty.
100 g rostlinného oleje (dávám řepkový)
200 g celozrnné špaldové mouky nebo jiné zdravé mouky (popř. obyčejné polohrubé pšeničné)
2 vejce
160 g ovesných vloček
70 g cukr moučky
dále můžeme dosladit trochou melasy či medu
podle chuti a momentálního stavu spižírny přidáme různá semínka, ořechy, kokos, obilné klíčky, otruby, skořici
Vše smíchat, místo tvarování sušenek vše naplácáme na plech pokladený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Tento recept je rovněž bleskový, zdravý a bezpracný a (alespoň u nás) vzniklý výrobek chutná celé rodině.
Žádné komentáře:
Okomentovat